top of page

Marianne Kjærsund er basert i Oslo, Norge, og har sitt hovedvirke som utøvende og medskapende danser i ulike sceniske danseproduksjoner i norden.

 

Hun er utdannet Ballettpedagog ved Høgskolen i Bodø i 2001, og etter endt utdanning har hun kombinert undervisning og utøvende arbeid. Med interesse for et bredt spekter av sceneuttrykk, har hun aktivt gått inn for å samarbeide med en stor variasjon av scenekunstnere.


Sentrale prosjekter har vært blandt andre: "Bättre folk" og "Rosa löften" av Malin Hellkvist Sellén (SE), "Rut" av Rosalind Goldberg, "Thee to" av Helgebostad/Rueslåtten, "Animal Magnetism 1" og "Riding Romance: Swanlake" av Henriette Pedersen, "Du skal ikke skue hunden på hårene" av Elle Sofe Henriksen og "By Carte Blanche" av og med danserne i Carte Blanche.


Samarbeidet med regissør Kjersti Horn har gitt Marianne utviklingsmuligheter av eget koreografisk arbeid i teateret. Deriblandt "Jeg var Fritz Moen" og "Søstra mi" ved Riksteateret, og "Styrtet engel" ved Nationalteateret.

Ved Nordland teater har hun koreografert "Stormen" i regi av Birgitte Strid, og "Fighting Gravity ved Brageteateret i samarbeid med regissør Anders Borchgrevink. 

 

Marianne tilbyr undervisning av samtidsdans for bla. PRODA(profesjonell dansetrening), Høgskolen for dansekunst, Spin Off forstudium og for ulike aldersgrupper og lokallag.


Kjærsund har mottat Rolf Gammeleng-prisen for "fortjenstfull medvirkning i scenekunstneriske forestillinger", og Norsk kulturråds arbeidsstipend for yngre uetablerte kunstnere og ordinært arbeidsstipend for dansekunstnere.

Hun er ansatt i SKUDA (Skuespiller- og danseralliansen).

Marianne har vært under produsentstøtte fra dansearena nord i forbindelse med hennes egen produksjon "Groove" som hadde premiere høst 2019, og har fått spille gjennom dansenett Norge, DKS Asker og gjestespill ved RAS, Bodø Biennale og DKS Nordland.

bottom of page